Gevulde paprika’s met sour cream

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Een heerlijk ovengerecht met knapperige, gevulde paprika’s, dat zich goed laat combineren met een frisse salade: vega(n) gezond en lekker. En voor ons een uitgelezen voorbeeld van een gerecht dat we zelf probeerden dankzij de Vegan Box. Inmiddels ontvangen we al een aantal maanden elke week een maaltijdpakket met kersverse ingrediënten en een makkelijke instructie, waar echt iedereen mee uit de voeten kan. Wij bij vegavoorjou.nl zijn fan!

We mogen bezoekers van vegavoorjou.nl nu een mooie korting van 25% aanbieden bij het inschrijven voor hun eigen Vegan Box. Zelfs een kerstmenu behoort de mogelijkheden. Volop keuzemogelijkheden en daarmee meer dan het proberen waard!

Deze keer op tafel: gevulde paprika’s met sour cream en een heerlijke komkommersalade.

Ingrediënten

Gevulde paprika's met sour cream

voor 2 personen

 • 125 gr. quinoa
 • ui (0.5)
 • knoflook (1 teen)
 • 1 blik linzen
 • pak passata (0.5)
 • rode paprika (2 stuks)
 • 125 gr. soja yoghurt
 • citroen (0.5)
 • komkommer
 • dille en peterselie (bosje)
 • peper en zout
 • olijfolie

Bereiding

 1. Breng 150 ml water per persoon aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa met het deksel op de pan in 15 minuten gaar.
 2. Pel en snipper de ui grof. Verwarm wat olie in de koekenpan op laag vuur en fruit de ui zachtjes aan. Pers of snijd de knoflook intussen fijn. Voeg de knoflook toe aan de ui zodra de ui glazig is en bak een minuutje mee. Laat intussen de linze uitlekken in een zeef en spoel ze om met water. Laat even uitlekken en voeg de linzen toe aan de ui en knoflook. Bak 2 minuten mee en voeg de passata toe. Laat op laag vuur sudderen tot de quinoa klaar is. Breng op smaak met peper en zout.
 3. Snijd de kapjes van de paprika’s af en leg deze opzij. Verwijder de zaadlijsten aan de binnenkant van de paprika’s. Zodra de quinoa klaar is, meng je deze met de linzen. Zet de paprika’s rechtop in een ovenschaal en vul de paprika’s met het quinoa-linzenmengsel. Misschien past het niet allemaal, bewaar de overige vulling om als bedje te gebruiken op het bord, zodat je de paprika’s rechtop erin kunt zetten. Zet de ovenschaal voorzichtig in de oven en bak in 15 minuten af.
 4. Maak intussen de yoghurtdip en komkommersalade: meng de yoghurt met het sap van de citroen, peper en zout. Halveer de komkommer in de lengte en schraap het vruchtvlees met een lepel eruit. Snijd halve maantjes van de komkommer en doe ze in een kommetje. Snijd de blaadjes van de dille en peterselie fijn en meng dit met de komkommer.
 5. Serveer de paprika’s op een bord met de yoghurtdip en komkommersalade ernaast. Jouw gevulde paprika’s met sour cream zijn klaar. Eetsmakelijk!

Tip: ook zonder een laagje kaas erover smaken deze gevulde paprika’s heerlijk. Maar mocht je hieraan toch de voorkeur geven, dan kan dat in de vegetarische variant natuurlijk prima. Voorzie de paprika’s dan van een dun laagje geraspte kaas, voordat je de schaal in de oven schuift. Dit geeft een extra knapperig korstje bovenop.

Vegan Box

Ontdek nu zelf de Vegan Box en profiteer van 25% korting! 

 • kies voor 2, 3 of 4 maaltijden per week
 • keuze uit 6 lekkere en gevarieerde gerechten
 • alle benodigde ingrediënten en handige receptenkaarten
 • makkelijk te pauzeren bij vakantie
 • gratis bezorging in heel Nederland

Start nu met 25% korting en bestel jouw Vegan Box! 

BESTEL NU

Meer weten over onze aanbiedingen? Kijk dan op onze speciale pagina!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *