Superfoods: Kruiden en algen

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Superfoods: kruiden en algen - zeemos
Op de foto: seamoss

Al eeuwenland worden alkalische kruiden en algen gebruikt om uiteenlopende aandoeningen te verhelpen. Ook hebben kruiden veel invloed gehad en hebben ze die nog steeds op westerse geneesmiddelen die wij tegenwoordig gebruiken.

Maar wat zijn alkalische kruiden nu eigenlijk? Dit zijn kruiden met een hoge PH-waarde en een groot aantal medicinale voordelen. De kruiden zijn rijk aan antioxidanten, dragen bij aan het verlagen van zuurtegraad in ons lichaam en ze beschermen tegen gifstoffen in ons lichaam en zorgen ervoor dat deze zoveel mogelijk worden verwijderd. Alkalische kruiden bevatten plantaardige vitaminen en mineralen, die beter door ons lichaam worden opgenomen.

Meer weten over alkalische kruiden? Lees dan ook eens ons artikel over het alkalisch dieet.

Het team van Vegavoorjou.nl werkt al geruime tijd samen met Theherbsfarmacy.nl. Zij bieden een ruim assortiment aan verschillende alkalische kruiden met belangrijke gezondheidsvoordelen. Naast alkalische kruiden verkoopt Theherbsfarmacy.nl diverse soorten algen, waaronder Irish Seamoss en Bladderwrack.

Algen:

Voor vegetariërs en veganisten zijn algen een hele gezonde bron van plantaardige omega 3-vetzuren en vitamine B12. Meer informatie hierover vind je in ons artikel over plantaardig Vitamine B12 voor veganisten en vegetariërs. Daarnaast bevatten Irish Seamoss en Bladderwrack gezamenlijk alle mineralen die ons lichaam gebruikt.

Superfoods: Kruiden en algen - Sarsaparilla
Op de foto: sarsaparilla

Top 5 alkalische kruiden en algen:

1. Irish Seamoss

2. Bladderwrack

3. Burdock

4. Sarsaparilla

5. Elderberry

Irish Seamoss bevat ongeveer 92 van de 102 mineralen die ons lichaam gebruikt. Deze alg stimuleert ons immuunsysteem, is goed voor ons hart en is rijk aan calcium dat zorgt voor gezonde botten, nagels, huid en haar. Het bevordert de stoelgang, vermindert vetopslag en lost slijm in het lichaam op. Een product dat wat ons betreft dus echt het ‘etiket’ Superfood verdient.

Bladderwrack is rijk aan jodium en heeft hierdoor een stimulerende werking op de schildklier. Een goed werkende schildklier stimuleert onze vetverbranding en verhoogt onze stofwisseling. Ook helpt Bladderwrack met het verwijderen van gifstoffen uit de darmen, geeft het een verzadig gevoel en werkt het cholesterolverlagend.

Burdock zuivert het bloed. De bloedzuiverende werking zorgt ervoor dat gifstoffen uit ons lichaam verdwijnen. Daarbij zuivert burdock de huid, is het goed voor de lever, werkt het ontstekingsremmend en helpt het bij het voorkomen van nierstenen.

Sarsaparilla bevat het meeste plantaardige ijzer. Iets waar bij een vegetarisch of vegan eetpatroon nog weleens zorgen bestaan. Meer weten over hoe je als vegetarier of veganist voldoende ijzer kunt binnenkrijgen? Klik dan hier. Net als Burdock zuivert Sarsaparilla het bloed en werkt het ontstekingswerend, wat een positieve werking heeft op reumatische- en andere ontstekingsaandoeningen. Sarsaparilla wordt ook al eeuwenlang gebruikt als hormoonregulator. Door sporters wordt de plant bovendien gebruikt voor spierbevordering en geeft het ons een energieboost. Sarsaparilla staat tenslotte ook bekend als een afrodisiacum.

Elderberry (vlierbes) bevat belangrijke mineralen zoals foliumzuur, ijzer en kalium. Elderberry staat echter vooral bekend om de grote hoeveelheid vitamine C. Daarom is de vlierbes een probaat huismiddeltje bij verkoudheid en griep. In de natuurgeneeskunde wordt ook vaak verwezen naar de aanwezige anthocyanen (een zeer grote groep van kleurstoffen in rood-blauwe planten) in de vlierbes. Deze stof heeft een ontstekingsremmend effect en bindt virussen. 

Superfoods: kruiden en algen?

Wat ons betreft een volmondig JA! Sinds wij zo’n 3 jaar geleden begonnen zijn met het gebruik van alkalische kruiden en algen, zijn wij groot fan van deze superfoods. We ervaren dagelijks de voordelen ervan en verwerken ze moeiteloos in onze recepten, mede dankzij de goede adviezen van Theherbsfarmacy.nl!

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en wil je je eigen kruiden kopen? Klik dan hier voor het uitgebreide assortiment van The Herbs Farmacy. Met de code ‘vegavoorjou10’ ontvang je 10% korting op je aankopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *